Archív

Újabb ITET ECS ellenőrzés

Az Izotóp Tájékoztató Ellenőrző Társulás (ITET), Ellenőrző Csoportjának (ECS) tagjai 2018. év 3. negyedévi ellenőrzésük keretében a püspökszilágyi Radioaktív Hulladék Feldolgozó és Tároló (RHFT) telephelyén megnézték a biztonság növelő program keretében épült könnyűszerkezetes csarnokot és a most induló konténment kivitelezését.

A csarnoképület a 24 „A” típusú vasbeton tárolómedencéből álló I. számú medencesor fölé épült. Az építmény hossza 84 méter, szélessége több, mint 20 méter és a magassága meghaladja a 7 métert. Az acélszerkezetes épület teljesen lemezborítású, a tetőhéjazat szintén tűzálló. Az aljzata ipari betonpadló, amelyet az építkezés végén dekontaminálható burkolattal fognak ellátni.

A csarnoképületben megkezdték az ún. konténment épület kialakítását, amelybe egy Palfinger típusú daru fogja segíteni a medencékben végzett munkálatokat. A konténment szerkezet kialakítása után megépítik a gépészeti és villamos kiszolgáló rendszereket. A teljes rendszer üzembehelyezése 2019. első félévében várható.