Archív

Rendhagyó fizika óra Vácott

2018. március 20-án az RHK Kft. képviseletében Honti Gabriella, a Kommunikációs Önálló Osztály vezetője tartott előadást a váci Boronkay György Műszaki Szakgimnázium és Gimnáziumban 11-12 évfolyamos diákjainak.
Az intézményben hagyományosnak tekinthető, hogy tavasszal megrendezik az Izotóp Tájékoztató Ellenőrző Társulás (ITET) és az RHK Kft. középiskolásoknak szánt tájékoztató programját.

A megjelent 11-12. évfolyamos tanulókat a kommunikációs vezető köszöntötte, röviden ismertetve a társaság tevékenységét, telephelyeit, illetve a radioaktív hulladékok kezelésének és tárolásának nemzetközi gyakorlatát.

A bemutató során az előadó hétköznapi példákat hozott a könnyebb érthetőség érdekében, és folyamatos kvíz kérdésekkel bombázta a fiatalokat, akik jó válaszukért ajándékokat kaptak. A diákok elsősorban a radioaktívhulladék-tárolás biztonságával kapcsolatban kaptak megnyugtató szakmai válaszokat kérdéseikre.
A Boronkay-Nap szorosan illeszkedik a Társaság középiskolásoknak szánt programjaiba, amelyek célközönsége a cég telephelyeinek vonzáskörzetébe tartozó iskolák diákjaiból áll. Azért is fontosak ezek a tájékoztató rendezvények, mert ezen intézmények padjaiból kerülnek ki a jövő mérnökei, felelős választópolgárai. Nem mindegy tehát, hogy ők milyen ismeretekkel rendelkeznek az RHK Kft. tevékenységéről.

A diákokon kívül az iskola több tanára és az ITET munkatársai is részt vettek a rendhagyó fizika-órán. Az előadást elismerően fogadták, és jelezték: jövőre is nagy örömmel adnak teret annak, hogy az RHK Kft. közérthető és színes tájékoztatóval hozza közelebb az atomenergiát és a tudományt az érdeklődő diákokhoz.