Archív

Régimódi fesztivál 2016., Galgagyörk

Galgagyörk életében a legnagyobb esemény a hagyományosan minden év szeptember hónapban megrendezésre kerülő őszköszöntő. Ilyenkor összegyűlik a falu apraja és nagyja, hazalátogatnak a távol élő rokonok, és rengetegen érkeznek a környező településekről is.

Idén szakítottunk a tradicionális őszköszöntő rendezvénnyel, elmaradt az eseményt megnyitó szentmise, nem léptek fel óvodások, iskolások, elmaradt a nyugdíjasok színvonalas fellépése. Polgármester úr teljesen új ötlettel állt elő, vigyünk változatosságot az emberek életébe. Csináljunk egy régimódi fesztivált, elevenítsük fel a régi idők hangulatát. Lépjenek fel olyan művészek, akik slágereikkel minden ember lelkében felidéznek egy-egy szép emléket. Az ötlettámogatásra talált, így szeptember 10-én sor kerülhetett a várva várt eseményre. Közel 1300 látogatója volt a falunak, távoli vidékekről is eljöttek szórakozni.

Az eseményt támogatta az Izotóp Tájékoztató Ellenőrző Társulás is. Jelenlévő munkatársaik szakmai anyagokkal, tudásfelmérő játékkal tájékoztatták az érdeklődőket a társulás tevékenységéről. Sikerült nagyon sok környékbeli lakoshoz eljuttatni azokat a fontos információkat, amelyek áttekinthetővé teszik a lerakóban folyó tevékenységet, emiatt is igen sikeresnek tekinthető a rendezvény.