Hírek

Poroszlón jártunk


2023. május 18-án, egy borongós csütörtöki napon, a XIX. Szilárd Leó fizika- és kémiaversenyen résztvevő diákok és kísérőik jutalomkiránduláson vehettek részt. Úticélunk a Tisza-tavi Ökocentrum volt, ahol modern és interaktív eszközökkel ismerhettük meg a tó élővilágát és környezetét. Miután megérkeztünk Poroszlóra, a szabadidőparkban élő vidrák etetését néztük meg, majd napunkat a központi épületben folytattuk, ahol 3D-s mozifilmmel és az állandó kiállítások áttekintésével bővítettük tudásunkat. A felszín alatti akváriumrendszer rabul ejtett, mely megtekintése közben lehetőségünk volt megismerni az itt élő halfajok titkos életét, hiszen a víz alatti alagútban sétálva testközelből láthattuk az állatokat. A több szintes, felszálló madárra hasonlító épület tornyából pazar körpanoráma tárult elénk, ahonnan a környező településeket, valamint a Tisza-tó tükrét láthattuk, a távolban a Mátra és a Bükk vonalait is megcsodálhattuk.
A közös ebédet követően kishajós kirándulást tettünk a tavon, melyet még szebbé tett az időjárás javulása. Tavi kirándulásunk során minden hajót szakképzett túravezető irányított, aki menet közben sok hasznos információval, érdekességgel szolgált számunkra.
A szabadidőparkban a diákok az elérhető összes játszótéri elemet kipróbálták – a rönk játszóteret, a sövénylabirintust, a vízi játszóteret valamint az akadálypályás kalandparkot – és kellemes fáradtsággal várták a hazautat.

Deményné Piri Zsuzsa