Archív

Izotóp Tájékoztató Nap Püspökhatvanban

Az ITET sátor biztos pont volt a forgatagban

Az Izotóp Tájékoztató Ellenőrző Társulás (ITET), ez évi második Izotóp Tájékoztató Napját Püspökhatvanban tartotta. Az esemény, eseményekhez kapcsolódott. Ezen a napon rendezték a községben az 5. RÉTES Fesztivált és falunapot, és a rendezvény közelében parkolt – az ITET meghívására – az MVM Paks II. interaktív bemutató kamionja.

A község lakosságszáma e rendezvényekre szinte megduplázódott. Az egész napos program folyam minden korosztálynak biztosított látni, hallani és kipróbálni való eseményt. A helyi önkéntesek – a több hetes előkészítés után – állták a rohamokat az illatozó és finom rétes pultnál. Kb. 15 000 szelet készült, amellyel megdöntötték az előző évi rekordot, de ez biztosította a hatalmas érdeklődést. Az értékesítésből keletkezett bevételt, a támogatói adományokat a község a rendezvény színvonalának emelésére fordította.

Az ITET sátornál is sok érdeklődő megfordult. Vitték az ITET és az RHK Kft. kiadványait és bátran vállalkoztak az ITET TOTÓ kitöltésére. A kitöltők között minden korosztály képviseltette magát és nem csak a helyiek, de a Galgagyörki és az Acsaiak is. Az ITET sátornál a társulás vezetője – Edelman György ITET elnök – mellett megfordult Dr. Rétvári Bencze EMMI parlamenti államtitkára és Dr. Kereki Ferenc az RHK Kft. ügyvezetője is. Az ITET munkatársai a TOTÓ-kat mindenesetben, a kitöltővel közösen kiértékelték, szóban átbeszélték és javították a hibákat vagy a felületes szövegértés miatt adott rosszválaszt.

A több mint félszáz TOTÓ kitöltése és a sátor látogatók bizonyították, hogy van érdeklődés a Radioaktív Hulladék Feldolgozó és Tároló (RHFT) telephely és az ITET tájékoztató tevékenysége iránt. Összességében elmondható, hogy a Vácdukai és a Püspökhatvani Izotóp Tájékoztató Napon sokan érdeklődtek a Társulás munkája iránt. A TOTÓ kitöltések visszajelezték, hogy a lakosok tájékozottak, amelyhez az Önkormányzatok, a HÉTközlap újság és az ITET fényújságja sok információt ad.

 

ITET infó