Archív

ITT Információs nap Váckisújfaluban

XI. ITT Információs Nap

Az Izotóp Tájékoztató Társulás (ITT) 2014. augusztus 23-án megtartotta XI. Információs Napját.

Az idei évben a rendezvényt a Társulás összekapcsolta a Váckisújfaluban megtartott VIII. Lekvárfőző és Mézes Találkozóval. A rendezvény alkalmas volt arra is, hogy ne csak a helyi lakosság, hanem az odaérkező szépszámú művészek, népi alkotók is képet kapjanak az ITT tájékoztató tevékenységéről és a radioaktív hulladék elhelyezés környezetbarát módszereiről. Az Izotóp Napon az ITT sátor mellet kiállított az RHK Kft. is. Az érdeklődés meglepő volt a távolról érkezők hiányos ismerete ellenére. Viszont a helyi résztvevők, akik a lakosság egyötödét jelentették, örvendetesen tájékozottak voltak az RHFT fiók-telephely és az ITT tevékenységével. Jól mutatta ezt a kitöltött ITT totó kiértékelése is.

A baráti hangulatú esemény remek lehetőséget nyújtott arra, hogy a nem atomerőművi radioaktív hulladéktípusokról beszéljünk a nagy számban megjelent közönségnek. Örömmel tapasztaltuk, hogy a fiatalok és a középkorúak is érdeklődők voltak. A rendezvényhez kapcsolódott a III. Festőverseny is, amelyhez a rendezvény körül látható természeti és épített környezet adott ihletet és témát.

Köszönjük az érdeklődők kérdéseit, hogy a sok program között és alatt meglátogatták az RHK Kft. és az ITT tájékoztató sátrát!

 

ITT infó