Archív

ITT információk fényújságon, Őrbottyánban

Az Izotóp Tájékoztató Társulás (ITT), célja, hogy a Kisnémedi és Püspökszilágy határában, 1977 óta üzemelő Radioaktív Hulladék Feldolgozó és Tároló (RHFT), tevékenységéről folyamatosan informálja a tagtelepülései lakosságát. A telephelyet a Radioaktív Hulladékokat Kezelő Nonprofit Kft. (RHK Kft.) üzemelteti.

fényújság_03

A tájékoztatás része a HÉTközlap – ITT hírlevél, amely az idei évtől a város minden lakásba eljut. Vannak tájékoztató programjaink, mint a váci Boronkay Nap, a Szilárd Leó fizika és kémia szaktantárgyi vetélkedő, amelyen tizenegy iskola diákjai versenyeznek. Van a társulásnak Ellenőrző Csoportja, amely a telephelyen végez szúrópróba szerűen ellenőrzést. Az idei évben május 30-án tartjuk XII. Információs Napunkat. Ez alkalomból az RHFT Nyílt Nappal fogadja az érdeklődőket. Várjuk Önt is Kisnémediben és a telephelyen. (További információk plakátjainkon).

fényújság_01

Az ITT 2014-es évben indította a befogadó településeken (Kisnémedi és Püspökszilágy) fényújságjait és 2015. május 19-én Őrbottyánban. A fényújságot az ITT üzemelteti, a Nemzeti Fejlesztési Minisztériummal kötött Támogatási szerződés alapján. Célja, hogy a lakosság a helyi hírek mellett, naprakész információt kapjon az RHFT telephelyen mért,háttérsugárzási adatokról. Háttérsugárzás körül vesz bennünket, de fontos az, hogy mindenki tudja, ez a hazai szóráson belül van.  Értékét nanoSiver/ órában (nSv/h) fejezik ki.fényújság_02

Kérjük, fogadják szeretettel és megbecsüléssel az Óvodánál lévő fényújságot.

Edelman György ITT elnök