Hírek

ITET ülés tájékoztatóval és alszerződés aláírással

Az Izotóp Tájékoztató Ellenőrző Társulás (ITET), Társulási Tanácsa (TT), május nyolcadikán ülésezett a Kisnémedi Polgármesteri Hivatalban. A tagok teljeslétszámban megjelentek.Az első napirend keretében Edelman György elnök adott tájékoztatást a társulás májusig végzett tájékoztató tevékenységéről. Az írásban kiküldött tájékoztatóból kiemelte a XV. szilárd Leó verseny szervezését és lebonyolítását. Szólt a GMF Brüsszeli elnökségi üléséről, amelyre meghívták. A téma a GMF jövőbeni tevékenysége, az ez évi elnök választás után. Felhívta a figyelmet a májusra tervezett Izotóp Információs Napokra, s kérte a tagtelepülések vezetőit a részvételre.

A második napirend keretében a tagtelepülések polgármesterei aláírták az ITET-el kötött Támogatási alszerződést, amely a 2019. év tájékoztatási feladataihoz biztosít támogatást.

Az ITET TT ülés után a települési vezetők az RHFT fióktelephelyre utaztak, ahol az Radioaktív Hulladékokat Kezelő Kft. vezetői tartottak negyedéves tájékoztatást, munkájukról.