Archív

Húsz éve a köz szolgálatában, a lakosság tudtával

Az Izotóp Tájékoztató Ellenőrző Társulás (ITET) tagtelepülések vezetői is részt vettek a Radioaktív Hulladékokat Kezelő Kft. (RHK Kft.), által szervezett évzáró tanácskozáson. A rendezvény jelentőségét az adja, hogy az RHK Kft. immár 20 éve végzi hazánkban a radioaktív hulladékok kezelését. Ez alatt értjük a biztonságos elhelyezés érdekében, a beszállítástól a végleges elhelyezésig lévő napi feladatokat. Feladata továbbá a különböző besorolású radioaktív hulladékok elhelyezéséhez a megfelelő befogadókőzetek kiválasztása, az „alara” elv alkalmazásával, a technológiai elemek fejlesztése.

Az ITET központi településein a Radioaktív Hulladék Feldolgozó és Tároló (RHFT), fiók telephely üzemel, amely az intézményi kis és közepes aktivitású radioaktív hulladékokat fogadja.

Dr. Kereki Ferenc ügyvezető igazgató visszatekintett az eltelt húsz évre, majd tájékoztatott telephelyeik ez évi munkájáról, valamint a munkájukat segítő négy önkormányzati társulással való munkakapcsolatról. Honti Gabriella a Kommunikációs Önálló Osztály vezetője megköszönte az éves munkakapcsolat.

Az RHK Kft. az alábbi Sajtóközleményt adta ki a rendezvényről.