Archív

Főszerepben a hitelesség – elkészült az RHFT új tájékoztató kisfilmje

2015 októberében megjelent a Radioaktív Hulladék Feldolgozó és Tároló új tájékoztató filmje. Az összeállítás hiteles információforrást jelent a szakértőknek és érdeklődőknek egyaránt. A Radioaktív Hulladékokat Kezelő Kft. kiemelten fontos feladatának tartja, hogy minden programjáról, így az RHFT működéséről is közérthető és átfogó képet nyújtson a téma iránt érdeklődőknek.

A Kisnémedi és Püspökszilágy határán fekvő telephely 1976-ban kezdte meg működését és kizárólag nem atomerőműből származó, úgynevezett intézményi radioaktív hulladékot fogad. Ilyen anyagok azok a kis és közepes aktivitású hulladékok, melyek a gyógyítás, kutatás, mezőgazdaság és ipar területén keletkeznek.

A tájékoztató film lépésről lépésre mutatja be a létesítmény történetét és működését már a kezdeti feladatoktól. A nézők hasznos információkat szerezhetnek az ide kerülő radioaktív hulladékok szállításáról, vizsgálatáról, a biztonságos tárolásáról és a környezeti ellenőrzésről, mely a telephely legfontosabb feladatai közé tartozik. A film érdekességeket is tartogat, például bemutatja az RHFT juhait, melyek tavasztól ősz végéig élő „fűnyíróként” rendben tartják az aljnövényzetet, és egyben a környezeti monitoring részét is képezik.

Az érdeklődők számára a bemutató kisfilm elérhető a RHK Kft. honlapján (www.rhk.hu) és a Youtube-on is!