Archív

Bemutatkozott az ITET a NAÜ-ben

Nagy örömmel fogadta el Társulásunk a Nemzetközi Atomenergia Ügynökségtől (NAÜ) érkezett felkérést a december első hetében, Bécsben megrendezett szakmai értekezletre. Az öt napos technical meeting keretén belül számos ország – köztük Amerikai Egyesült Államok, Ausztrália, Brazília, Kanada, Egyesült Arab Emírségek, Oroszország, Argentína, India, Ukrajna stb. – szakmai tapasztalat – és eszmecserét folytatott egymással a hazájukban folyó akár radioaktív hulladékkezeléssel, akár atomerőmű üzemeltetésével vagy építésével érintett térségek lakossági kommunikációs gyakorlatára vonatkozóan.

A Társulást Edelman György Kisnémedi polgármestere, valamint Lovas Szilvia társulási szakértő képviselte. A magyar delegáltak közül az eseményen részt vett az Országos Atomenergia Hivatal, valamint az Radioaktív Hulladékokat Kezelő Közhasznú Kft. munkatársa is.

A résztvevő országoktól sok pozitív visszajelzés és érdeklődésről tanúbizonyságot adó kérdések érkeztek a társulásunk tevékenységét bemutató prezentációhoz kapcsolódóan.

Bízunk benne, hogy a jövőben nem csak Európai, hanem Európán kívüli országokkal is szorosabbá válik az együttműködés, mely a lakossági tájékoztatás és kommunikáció még szélesebb információ és tapasztalat szerzésére ad lehetőséget.